Chorizoburgare & picklad rödlök

Chorizoburgare & picklad rödlök

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
30 min
8 personer
Recept på chorizoburgare och picklad rödlök.
Fler recept på:
Biffar, Burgare, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 200 g färsk chorizo
    2. ½ st gul lök
    3. 1 kg högrevsfärs
    4. salt och svartpeppar
    5. 8 skivor manchegoost
    6. 8 st hamburgerbröd
  1. Picklad rödlök & jalapeños

    1. 1 st rödlök
    2. 3 st jalapeños
    3. 1½ dl vatten
    4. 1 dl strösocker
    5. ½ dl ättiksprit, 12 %
    6. 1 dl pressad limesaft
  2. Paprikamajonnäs

    1. 2 st röda paprikor, rostade och skalade
    2. 2 dl majonnäs
    3. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skala och skiva rödlöken. Kärna ur och skiva jalapeñon.

    2. 2.

      Koka upp vatten, socker och ättika. Låt sjuda i någon minut och sedan svalna. Tillsätt limesaft.

    3. 3.

      Blanda lök och jalapeño i en burk, häll på lagen. Låt stå i kylen ett par timmar, helst över natten.

    4. 4.

      Finhacka paprikorna och blanda med majonnäsen. Salta och peppra.

    5. 5.

      Snitta korvarna, ta ut köttet och finhacka det. Skala och finhacka/riv löken

    6. 6.

      Blanda försiktigt korvhack med lök och färs så att det precis blandas. Forma till biffar. Salta och peppra.

    7. 7.

      Grilla burgarna så de blir genomstekta och har fin färg. Lägg en skiva ost på varje mot slutet, den ska bara precis börja smälta.

    8. 8.

      Servera burgarna i bröd med picklad lök och majonnäs.

Fler recept på:
Biffar, Burgare, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?