Chorizo- och bacongratäng med pasta

Chorizo- och bacongratäng med pasta

Av: / Foto: Ralph Månsson
45 min
4 portioner
Salt och kryddig topping i form av bacon och chorizo på en krämig pasta – visst låter det gott!
Fler recept på:
Gratäng, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 400 g rigatoni eller annan kort pasta
    2. 1 st gul lök
    3. 2 dl crème fraiche
    4. 1 msk fransk grov senap
    5. 2 dl riven gratängost
    6. salt och svartpeppar
    7. 3 st chorizor
    8. 1 paket bacon, ca 140 g
    9. 10 st minitomater
  1. Servering

    1. hackad persilja
    2. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan al dente i lättsaltat vatten och spola kall. Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Skär löken i tunna klyftor. Blanda sedan pastan med lök, crème fraiche, senap och gratängost. Krydda med salt och peppar och lägg i en eldfast form.

    3. 3.

      Skiva korven och skär baconet i mindre bitar och fördela ovanpå pastan. Dela tomaterna på mitten och lägg runt om.

    4. 4.

      Gratinera i ugnen ca 25 minuter. Servera rykande varm och strö gärna lite hackad persilja över. En sallad är gott till.

Fler recept på:
Gratäng, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?