Chorizo med chimichurri, crème fraiche och tortillachips

Chorizo med chimichurri, crème fraiche och tortillachips

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
20 min
4 personer
Från Argentina kommer chimichurri, en perfekt topping till chorizo med andra ord. Serveras gärna med lite knapriga chips och mildrande crème fraiche. Bröd blir plusmeny för den som vill bli mätt.
Fler recept på:
Picknickmat, Citron, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 4–8 korvar (t ex chorizo)
    2. crème fraiche och tortillachips
    3. olja till stekning
  1. Chimichurri:

    1. 1–2 röd spansk chilipepparfrukt (urkärnad)
    2. 2 schalottenlökar
    3. 3 vitlöksklyftor
    4. 2 knippen bladpersilja
    5. 1 kruka koriander
    6. 1 kruka oregano
    7. 2 dl olivolja
    8. 1 citron (saften från halva och skalet av hela)
    9. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Repa och finhacka alla örter. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

    2. 2.

      Stek chorizon i lite olja. Toppa korven med chimichurri, crème fraiche och tortillachips.

Fler recept på:
Picknickmat, Citron, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?