Chorizo gryta

Chorizo gryta

Av:
70 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Chorizogryta

    1. 2 msk Olja
    2. 1 st Gul lök
    3. 2 st Stjälksellerier
    4. 1 st Gul paprika
    5. 1 st Röd paprika
    6. 3 klyftor Vitlök
    7. 250 g Chorizo
    8. 400 g Kidneybönor
    9. 2 tsk Chipotle chili pepper
    10. 1 tsk Malen kummin
    11. 1 msk Timjan
    12. 1 tsk Svartpeppar
    13. 45 ml Rödvinsvinäger
    14. 800 g Krossade tomater
    15. 1 st Köttbuljongtärning
  2. Till servering

    1. Ris
    2. Blandsallad

Gör så här

    1. 1.

      Hacka grönsakerna och slanta upp korven.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en gryta. Tillsätt lök, selleri, vitlök och paprika. Fräs sedan grönsakerna försiktigt i ca 5 minuter.

    3. 3.

      Tillsätt korven och stek i 3 minuter. Rör ner kryddor och stek i ytterligare några minuter.

    4. 4.

      Häll i vinäger och tomater och låt grytan koka upp. Tillsätt buljongtärningen och rör om, låt grytan koka i 40 minuter.

    5. 5.

      Vänd slutligen ner kidneybönorna och låt grytan puttra i 5 minuter till. Servera med ris och en fräsch sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?