Chokladwhoopie med salt chokladfyllning

Chokladwhoopie med salt chokladfyllning

45 min
20 Stycken
Himmelsk goda chokladwhoopies!
Fler recept på:
Bakelser, Choklad , Bröllop, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

  1. chokladwhoopie

    1. 50 g smör - rumsvarmt
    2. 0.5 dl solrosolja
    3. 1.25 dl Socker
    4. 1 st ägg - rumsvarmt
    5. 3 dl Vetemjöl
    6. 2 tsk Bakpulver
    7. 0.5 tsk Salt
    8. 0.5 dl Mjölk
    9. 0.5 dl kakao
    10. 0.5 tsk äkta vaniljpulver
  2. salt chokladfyllning

    1. 1 dl Mellangrädde
    2. 1 msk Honung
    3. 125 g mörk choklad - 70%
    4. 0.5 tsk flingsalt
  3. dekorering

    1. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Chokladwhoopie: Värm ugnen till 175°. Vispa ihop smör, solrosolja och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet – rör inte mer än att allt precis blandats. Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

    2. 2.

      Salt chokladfyllning: Sjud upp grädde och honung i en kastrull, ta av från värmen. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden under omrörning, cirka 2 minuter. Tillsätt saltet. Låt svalna i rumstemperatur.

    3. 3.

      Montering: Spritsa kräm på den platta sidan på hälften av kakorna, eller fördela krämen med en sked. Lägg ihop med resterande kakorna och dekorera kakorna med flingsalt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?