Chokladtryfflar

Chokladtryfflar

Av: / Foto: Anna Skoog
45 min
40 stycken
Klassiker till en kopp hett, starkt kaffe.
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 1½ dl vispgrädde Ⓛ
    2. 100 g smör Ⓛ
    3. 300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt Ⓛ
    4. 2 msk likör eller cognac
    5. kakao att rulla tryfarna i

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp grädde och smör i en kastrull under omrörning tills smöret smält. Dra bort från värmen.

    2. 2.

      Bryt ner chokladen i kastrullen och rör så att den smälter. Blanda ner likör eller cognac. Låt svalna. Ställ in smeten i kyl för att stelna cirka 1 timme eller tills det går att forma kulor.

    3. 3.

      Forma tryfeln till runda kulor med ett kuljärn eller en tesked. Låt kulorna stelna helt i kylen cirka 1 timme. Häll upp kakao i en djup tallrik och rulla kulorna i den. Förvara tryfarna i kylskåp.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?