Chokladtryffeltårta med hallonsylt

Chokladtryffeltårta med hallonsylt

Av:
30 min
1 1
Chokladtryffel: 300 g mörk choklad 2,5 dl grädde 25 g smör Botten: 200 gram digestivekex (0,5 av ett 400 grams paket) 75 gram smör 1 msk strösocker
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Krossa digestivekex till grova smulor

    3. 3.

      Smält smör med socker

    4. 4.

      Tillsätt digestivekexens smulor och rör ihop till en deg

    5. 5.

      Tryck ut degen och jämna ut på botten

    6. 6.

      Baka bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter

    7. 7.

      Ta ut. Låt svalna om du ska fylla med fyllning som ska stelna i kyl. Nu kan du fylla smulbottnen med cheesecakefyllning.

    8. 8.

      Chokladtryffel

    9. 9.

      Grovhacka chokladen

    10. 10.

      Koka upp grädden och smöret i en kastrull, ta den från värmen och tillsätt chokladen

    11. 11.

      Rör tills chokladen är smält och tryffeln är blank och fin. Häll över tårtbotten och ställ i tårtan i kylen. Den går även utmärkt att frysa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?