Chokladtarteletter Dulcey

Chokladtarteletter Dulcey

80 min
16 Stycken
Underbart goda småkakor med fyllning av chokladganache. Dessa chokladtarteletter à la Dulcey slår aldrig fel!
Fler recept på:
Begravning, Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 4 dl Vetemjöl
    2. 1 dl strösocker
    3. 110 g smör - kallt
    4. 0.5 tsk Bakpulver
    5. 1 st Ägg
  2. Ganache

    1. 100 g Vispgrädde
    2. 15 g Socker
    3. 200 g Valrhona Dulcey
  3. Dekorering

    1. strössel

Gör så här

    1. 1.

      Pajdeg: Mät upp mjöl, socker och bakpulver i en skål. Skär det kalla smöret i små kuber och tillsätt det; arbeta snabbt ihop till en smulig massa. Knäck därefter i ägget och blanda tills du har en fin och blank deg.

    2. 2.

      Platta till degen och linda in den i plastfolie. Låt degen vila i kylskåp i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större i diameter än formarna du ska använda. Tryck ut degen i smorda portionsformar och grädda dem i cirka 10 minuter. Låt svalna i formarna.

    3. 3.

      Ganache: Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikrovågsugn. Koka upp grädde och socker och häll detta över den smälta chokladen under vispning. Vispa till en jämn och smidig smet. Låt svalna.

    4. 4.

      Montering: Värm ganachen försiktigt till 28–29°. Fördela den sedan i de gräddade skalen. Låt svalna i rumstemperatur. Toppa med strössel.

Fler recept på:
Begravning, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?