Chokladtårta med söta granar

Chokladtårta med söta granar

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
16 bitar
Mörk chokladkaka med glasyr och spritsade julgranar av grön frosting.
Fler recept på:
Advent, Jul, Tårta , Choklad
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 150 g mörk choklad
    3. 175 g mjukt smör
    4. 2½ dl strösocker
    5. 4 st ägg
    6. 1½ dl lätt crème fraiche
    7. 3½ dl vetemjöl
    8. 2 msk kakao
    9. 1 tsk bakpulver
    10. 2 tsk vaniljsocker
  1. Chokladglasyr

    1. 150 g choklad
    2. 1½ dl vispgrädde
  2. Granar

    1. 100 g philadelphiaost
    2. 75 g mjukt smör
    3. 4 dl florsocker
    4. ½ tsk vaniljsocker
    5. rivet skal av 1/2 citron
    6. grön hushållsfärg
  3. Garnering

    1. grönt dekorationsströssel
    2. vita snöflingor (strössel)
    3. ev marsipantomte

Gör så här

    1. 1.

      Hacka och smält chokladen över vattenbad. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt chokladen och äggen, ett i taget, under vispning. Rör i crème fraiche.

    2. 2.

      Blanda mjölet med kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam.

    3. 3.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Chokladglasyr: Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Ta från värmen och rör i chokladen. Låt glasyren svalna och tjockna lite innan den breds på kakan. Låt stelna.

    5. 5.

      Granar: Vispa (helst med elvisp) ingredienserna så att det blir en slät kräm. Spritsa granar på tårtan enl bild. Pynta med strössel och ev en liten marsipantomte.

Fler recept på:
Advent, Jul, Tårta , Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?