Chokladtårta med saffranstryffel

Chokladtårta med saffranstryffel

Av:
18 bitar
En ganska mäktig tårta med en väldigt god tryffel till
Annons

Ingredienser

  1. Tårtan

    1. 200 g Smör
    2. 200 g Mörk Choklad
    3. 3 st Ägg
    4. 2 dl Socker
    5. 1 tsk Vaniljsocker
    6. 3 dl Vetemjöl
  2. Tryffeln

    1. 0,5 g Saffran
    2. 2 dl Vispgrädde
    3. 400 g Vit Choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten på en form med löstagbar kant.

    3. 3.

      Smält choklad och smör var för sig. Låt svalna.

    4. 4.

      Vispa ägg och råsocker pösigt.

    5. 5.

      Blanda mjöl och vaniljsocker och tillsätt blandningen ner i äggsmeten.

    6. 6.

      Häll sedan ner den avsvalnade chokladen och smöret. Rör ihop tills smeten är len.

    7. 7.

      Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 15 minuter.

    8. 8.

      Stöt saffran och låt det koka upp med grädden.

    9. 9.

      Hacka den vita chokladen och blanda ner i grädden, låt chokladen smälta så det blir en tjockflytande smet.

    10. 10.

      Häll tryffeln över den svalna kakan och ställ in kylen så att tryffeln stelnar, minst 3-4 timmar, men helst över natten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?