Chokladtårta med punschgrädde

Chokladtårta med punschgrädde

Av:
60 min
8 Bitar
Jättegod chokladtårta
Annons

Ingredienser

    1. 3 Dl Socker
    2. 2 1/2 Dl Mjöl
    3. 1 1/2 Tsk Bakpulver
    4. 1 Tsk Vaniljsocker
    5. 4 Msk Kakao
    6. 150 Gr Smält smör
    7. 2 St Ägg
    8. 1 1/2 Dl Kokande vatten
    9. 200 Gr Mörk blockchoklad
    10. 5-6 Dl Grädde
    11. 3 Tsk Vaniljsocker
    12. 8 St Chokladpunsch

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa äggen lätt och vänd ner i de torra ingredienserna. Tillsätt det smälta smöret, rör om. Häll därefter i det kokande vattnet. Smeten ska vara lös.

    2. 2.

      Smöra och bröa en rund form. Sätt på ugnen på 175 grader. Häll i smeten i formen. In i ugnen i 40 minuter.

    3. 3.

      Låt kakan svalna innan du skär upp den i 3 bottnar

    4. 4.

      Hacka sönder chokladpunschen i en skål. Häll på grädden och vaniljsockret och vispa tills grädden är hårt vispad.

    5. 5.

      Hacka och smält blockchokladen över ett vattenbad.

    6. 6.

      Lägg första bottnen, smeta ut lite smält choklad, sen på med grädde. Upprepa med de två andra bottnarna. Täck tårtan med grädde och dekorera med choklad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?