Beredning: Klipp ut passande rundlar av bakplåtspapper och lägg i bottnen på springformarna (2 st à ca 18 cm).
Smörj formarna ordentligt med smält smör, både kanter och papper.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en slät smet.
Blanda ner mjölken och rör till sist ner det smälta smöret. Fördela smeten i formarna. Slå formarna försiktigt mot bordet för att få bort ev luftbubblor.
Ställ in i nedre delen av 175° varm ugn och grädda i ca 30 min.
Låt kakorna svalna helt i formarna innan de stjälps upp.
Vispa alla ingredienser till en jordnötskräm. Tillsätt mer florsocker om fyllningen känns för lös. Ställ åt sidan.
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden fluffig. Tillsätt florsocker och kakao. Blanda ordentligt.
Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen i en tunn stråle under vispning. Tillsätt äggulorna och vispa fyllningen slät. Smaka av med salt.
Dela tårtbottnarna så du får totalt fyra bottnar. Börja med att breda jordnötskräm på den första.
Lägg försiktigt över den andra tårtbottnen. Bred på chokladkräm. Lägg på den tredje bottnen. Bred på jordnötskräm. Avsluta med att lägga på den sista tårtbottnen.
Täck hela tårtan med resterande chokladkräm. Strö över lite flingsalt. Förvara tårtan kallt fram till serveringen.