Chokladsuffle

Chokladsuffle

Av: / Foto: Eva
6 st
Annons

Ingredienser

    1. 3 st ägg
    2. 100 g Mörk choklad
    3. 1 dl vispgrädde
    4. 1 msk socker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader. Smörj 6 cocotteformar och sockra dem med råsocker eller kokosflingor. Sätt in i frysen.

    2. 2.

      Smält chokladen i uppkokad grädde.

    3. 3.

      Rör ned äggulorna.

    4. 4.

      Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt strösockret och vispa lite till.

    5. 5.

      Rör ned lite av äggvitan i chokladen och vänd sedan försiktigt ned all äggvita.

    6. 6.

      Fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen 13 min. Varierar med ugnen. Ska vara lätt krämig i mitten.

    7. 7.

      Servera ur formen med en klick vispgrädde och bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?