Chokladspäckad glass med apelsin

Chokladspäckad glass med apelsin

Av: / Foto: Ralph Månsson
260 min
6 personer
En lyxig hemlagad glass med fina smaker. Glassen går fint att förbereda upp till en vecka i förväg.
Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Annons

Ingredienser

  1. Chokladsås

    1. ½ dl strösocker
    2. ½ dl kakao
    3. ½ dl saft av apelsin
  2. Glass

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. finrivet skal av 1 apelsin
    5. 1 tsk riven färsk ingefära
  3. Servering

    1. 50 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser i en liten kastrull. Koka upp under vispning så att såsen tjocknar. Häll över i en skål och låt kallna helt.

    2. 2.

      Vispa grädde och kondenserad mjölk tjock. Rör i vaniljsocker, apelsinskal och ingefära. Häll hälften av glassmeten i en avlång 1 ½-litersform. Ringla över hälften av chokladsåsen. Fortsätt med resten av glassmeten och sist resten av chokladsåsen. Frys i minst 4 timmar.

    3. 3.

      Vid servering: Skär chokladen i tunna flagor med en vass kniv. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Dekorera med chokladflagorna och servera direkt.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass
Är innehållet i detta recept olämpligt?