Chokladsemlor

Chokladsemlor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
80 min
24 små
Recept på glutenfria chokladsemlor.
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 dl kakaopulver
  1. Fyllning

    1. 150 g riven mandelmassa
    2. 2 msk mjölk
  2. Topping

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 100 g färskost
    3. 50 g hallon
  3. Garnering

    1. florsocker
    2. kakao

Gör så här

    1. 1.

      Gör deg och baka enligt ett grundreceptet på glutenfria semlor men byt ut 1/2 dl av mjölmixen mot 1/2 dl kakaopulver.

    2. 2.

      Skär lock av de färdiggräddade bullarna. Riv mandelmassan och blanda med mjölk och lite av inkråmet i bullen. Fyll i bullarna.

    3. 3.

      Vispa grädden och blanda med mixade hallon och färskost. Spritsa i bullarna och pudra över lite kakao. Lägg på locken och pudra över florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?