Chokladrutor med lakrits

Chokladrutor med lakrits

Av: / Foto: Ralph Månsson
50 min
18 bitar
Riktigt smarriga glutenfria chokladrutor med lakrits.
Fler recept på:
Brownies, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 150 g mörk choklad
    2. 150 g smör
    3. 2 1/2 dl potatismjöl
    4. 2 tsk bakpulver
    5. 3/4 dl kakao
    6. 3 st ägg
    7. 2 1/2 dl strösocker
    8. 5 st Kick lakritskola med eller utan citron
    9. 3/4 dl pinjenötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Smält smör ihop med chokladen i bitar.

    3. 3.

      Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao och blanda ner i chokladsmeten. Rör rejält till en riktigt porös smet.

    4. 4.

      Vispa äggen och sockret vitt och poröst.

    5. 5.

      Hacka lakritskolan i grova bitar.

    6. 6.

      Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen, lite i taget, under omrörning till en slät smet. Vänd till sist ner kolan och pinjenötterna.

    7. 7.

      Bred ut smeten i bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Skär i bitar.

Fler recept på:
Brownies, Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?