Chokladrutor med läcker topping

Chokladrutor med läcker topping

Av: / Foto: Anette Nilsson
60 min
1 kaka
Fina och smarriga chokladrutor med topping av torkade bär och vit choklad.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mörk choklad
    2. 200 g smör el margarin
    3. 4 st ägg
    4. 1 1/2 dl socker
    5. 1 dl brun farin strö
    6. 2 tsk vaniljsocker
    7. finrivet skal av 1/2 apelsin eller 1 finriven bittermandel
    8. 2 dl vetemjöl
    9. 1 tsk bakpulver
    10. 1 dl grovhackade pistagekärnor
    11. 1 dl torkade tranbär
  1. Garnering

    1. 50 g vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 20x25 cm, eller klä den med bakpapper.

    2. 2.

      Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet. Ställ åt sidan att svalna.

    3. 3.

      Vispa ägg, socker och farin strö ljust och poröst. Tillsätt vaniljsocker och finrivet apelsinskal eller finriven bittermandel. Sikta ner mjöl och bakpulver. Vänd ner chokladblandningen och rör varsamt smeten slät.

    4. 4.

      Bre ut smeten jämnt i formen och strö över hackade pistagekärnor och tranbär.

    5. 5.

      Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter.

    6. 6.

      Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält den över varmt vattenbad eller på låg effekt i mikrougn. Ringla den över kakan.

    7. 7.

      Skär upp kakan i rutor då den kallnat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?