Chokladrutor

Chokladrutor

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Chokladrutor

    1. 3 st Ägg
    2. 3 dl Socker
    3. 1,5 dl Mjölk
    4. 3 dl Vetemjöl
    5. 2 tsk Bakpulver
    6. 2 tsk Vaniljsocker
    7. 1 msk Kakao
    8. 150 g Margarin, smält
  2. Glasyr

    1. 3,25 dl Florsocker
    2. 1 msk Kakao
    3. 1 tsk Vaniljsocker
    4. 0,5 tsk Kaffe, bryggmalet
    5. 4 msk Margarin, smält
    6. 2 msk Vatten, kallt
    7. - - Strössel/kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker poröst.

    3. 3.

      Tillsätt mjölken och blanda sedan ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao som tillsätts.

    4. 4.

      Rör till sist ner det smälta margarinet.

    5. 5.

      Häll smeten i en smord långpanna och grädda in nedre delen av ugnen i ca 20-25 min.

    6. 6.

      Sikta florsocker, kakao och vaniljsockret till glasyren, tillsätt kaffet, det smälta margarinet och till sist det kalla vattnet.

    7. 7.

      Rör glasyren smidig och bred den på den kalla chokladkakan.

    8. 8.

      Strö på kokosflingor eller strössel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?