Chokladrulltårta med chokladsmörkräm

Chokladrulltårta med chokladsmörkräm

Av: / Foto: Anna Skoog
30 min
8 skivor
En oemotståndlig chokladdröm som måste provas.
Fler recept på:
Tårta , Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 3 stora ägg
    2. 1½ dl strösocker
    3. 1 msk vetemjöl
    4. 5 msk potatismjöl
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 3 msk kakao
  1. Chokladsmörkräm

    1. 125 g rumsvarmt smör Ⓛ
    2. 2½ dl florsocker
    3. 3 tsk vaniljsocker
    4. 2–3 msk kakao
  2. Garnering

    1. florsocker
    2. 1 dl grädde, vispad Ⓛ
    3. ev chokladfigurer, se tips Ⓛ
    4. kakao

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250°. Klä en plåt med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt. Bred ut smeten på bakplåtspapperet och grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.

    3. 3.

      Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kallna under en långpanna.

    4. 4.

      Chokladsmörkräm: Vispa smöret mjukt med elvisp. Blanda florsocker, vaniljsocker och kakao och sikta ner. Rör ihop till en slät kräm.

    5. 5.

      Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Ställ gärna in rullen i kylskåp eller frys några timmar före serveringen.

    6. 6.

      Servering: Pudra över florsocker. Garnera med vispad grädde och chokladfigurer och sikta över kakao.

Tips från kocken

Hittar du inte färdiga chokladfigurer i affären kan du enkelt göra dem själv: Häll smält choklad i en sprits, spritsa ut figurer på bakplåtspapper och låt dem stelna ordentligt. Pensla gräddningspapperet med lite vatten om det är svårt att dra loss från den gräddade kakan.
Fler recept på:
Tårta , Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?