Chokladpudding

Chokladpudding

30 min
8 Portioner
Recept på smarrig chokladpudding.
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 200 g Mörk choklad
    2. 3 st Gelatinblad
    3. 3 dl Mjölk
    4. 1 dl strösocker
    5. 6 st Äggulor
    6. 1 msk Honung
    7. 3.5 dl Vispgrädde
  1. Servering

    1. vispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter; krama sedan ur dem ordentligt. Hacka chokladen. Värm mjölk, socker, äggulor och honung i en kastrull under omrörning; dra av från värmen så fort det börjar sjuda.

    2. 2.

      Lägg ner gelatinbladen och rör om tills de smält. Tillsätt chokladen och häll upp smeten i en rostfri bunke. Ställ svalt och rör om då och då utmed kanten så att smeten inte stelnar. Vispa grädden och vänd ner den i den svala smeten.

    3. 3.

      Häll upp i portionsformar eller serveringsglas och ställ kallt någon timme. Servera med vispad grädde.

Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?