Chokladparfait med hallon

Chokladparfait med hallon

Av: / Foto: Holger Edström
270 min
8 personer
En parfait med smak av både mörk och vit choklad samt mocka. Låt stå i kylen minst 4 timmar.
Fler recept på:
Efterrätt, Bröllop, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 2 st äggvitor + 3 äggulor
    3. 1 1/2 dl strösocker
    4. 1 msk kall espresso
    5. eller starkt kaffe
    6. 40 g mörk choklad
    7. 40 g vit choklad, hackad
    8. 4 msk hackade hasselnötter
    9. 2 dl hallon

Gör så här

    1. 1.

      Vispa grädden.

    2. 2.

      Vispa upp äggvitorna med hälften av sockret.

    3. 3.

      Vispa äggulorna och resten av sockret fluffigt i en rostfri bunke över varmt vattenbad.

    4. 4.

      Tillsätt kaffet och ta av bunken från vattenbadet.

    5. 5.

      Smält den mörka chokladen försiktigt i mikron. Rör ner i äggulssmeten.

    6. 6.

      Vänd hastigt i grädden, äggvitan, den vita hackade chokladen och 3 msk av hasselnötterna.

    7. 7.

      Häll upp i portionsformar och ställ in i frysen minst 4 timmar.

    8. 8.

      Garnera med resten av hasselnötterna.

    9. 9.

      Servera med hallon och dekorera gärna med citronmeliss.

Tips från kocken

Det är gott att droppa över lite Kahlua (kaffelikör) vid servering.
Är innehållet i detta recept olämpligt?