Chokladpannkakor med lättvispad grädde

Chokladpannkakor med lättvispad grädde

Av: / Foto: Pontus Ferneman
55 st
Grädda ljuvligt goda minipannkakor och servera med färska hallon och lättvispad grädde. En bättre start på söndagsbrunchen kan man knappast få!
Annons

Ingredienser

  1. Pannkakor

    1. 4 1/2 dl vetemjöl
    2. 3/4 dl kakao
    3. 3/4 dl strösocker
    4. 4 tsk bakpulver
    5. 1/2 tsk salt
    6. 5 dl standardmjölk
    7. 50 g smält smör + lite till stekning
    8. 2 ägg
  2. Servering

    1. vaniljsocker
    2. mörk choklad
    3. färsk mynta el citronmeliss
    4. vispad grädde
    5. färska hallon

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver och salt i en bunke.

    2. 2.

      Häll i ca hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Rör ner resten av mjölken, smöret och äggen.

    3. 3.

      Smält lite smör i en medelvarm stekpanna. Klicka i smeten, en dryg matsked per pannkaka. Stek ett par, tre min per sida.

    4. 4.

      Lägg högar med 5 pannkakor i varje på ett uppläggningsfat. Pudra över lite vaniljsocker och finriven choklad, garnera med mynta el citronmeliss. Servera med lättvispad grädde och färska hallon vid sidan av.

Är innehållet i detta recept olämpligt?