Chokladpannacotta med saltrostade hasselnötter

Chokladpannacotta med saltrostade hasselnötter

Av: / Foto: Anders Norrsell
270 min
6 personer
Lyxig chokladpannacotta toppad med saltrostade hasselnötter. Låt stelna i kylen under minst 4 timmar.
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gelatinblad
    2. 1 st vaniljstång
    3. 5 dl vispgrädde
    4. 100 g mörk choklad
    5. 1/2 dl strösocker
  1. Saltrostade hasselnötter

    1. 1 dl hasselnötter
    2. 1/2 tsk neutral olja
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1/2 tsk strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.

    2. 2.

      Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde och socker i en kastrull, lägg i vaniljfrön och -stång. Koka upp och sjud på svag värme ca 3 minuter. Ta kastrullen från plattan.

    3. 3.

      Dela chokladen i mindre bitar och rör ner i kastrullen, rör tills chokladen smälter. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i den varma grädden. Ta upp vaniljstången.

    4. 4.

      Fördela chokladsmeten i portionsskålar och ställ kallt minst 4 timmar.

    5. 5.

      Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Lägg dem i en handduk och gnid av skalet. Lägg tillbaka nötterna i stekpannan. Droppa över oljan och vänd om. Strö över salt och socker, rulla runt nötterna hastigt tills sockret har smält. Lägg över på ett bakplåtspapper och låt svalna.

    6. 6.

      Toppa pannacottan med nötterna vid serveringen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?