Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Av:
205 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 2 msk socker
    3. 100 g mjölkchoklad ev. mörk choklad
    4. ¾ st gelatinblad

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka under tiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

    2. 2.

      Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.

    3. 3.

      Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

    4. 4.

      Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?