Chokladpaj med lingon

Chokladpaj med lingon

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
10 bitar
Smarrig chokladpaj - toppad med lingon.
Fler recept på:
Jul, Advent, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 125 g smör
    2. 2 msk strösocker
    3. 2 1/2 dl vetemjöl
    4. 1 st ägg
    5. 1 msk kallt vatten
    6. 1 dl mandelspån
  1. Fyllning

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 50 g smör
    3. 1 1/2 dl ljus sirap
    4. 200 g mörk choklad
    5. 2 dl lingon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Kör smör, socker och mjöl i matberedare. Tillsätt ägget och fortsätta arbeta. Tillsätt vatten och till sist mandelspån och forma till en degboll. Svep in i plastfilm och lägg i kylen ca 30 minuter.

    3. 3.

      Tryck ut i pajform och förgrädda skalet ca 10 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Koka grädde, smör och sirap på svag värme ca 10 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägg i den varma krämen, rör om så den smälter.

    5. 5.

      Häll krämen i pajskalet och strö över lingonen, ställ kallt över natten.

Fler recept på:
Jul, Advent, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?