Chokladpaj med frukt och bär

Chokladpaj med frukt och bär

Av:
6 Personer
Vit chokladmousse i pajform med färska frukter och bär som topping
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 75 g Mandelmassa
    2. 100 g Smör
    3. 2;5 dl Vetemjöl
    4. 1 Äggula
  2. Vit chokladmousse

    1. 150 g Vit choklad
    2. 2 dl Vispgrädde
    3. 1 Ägg
    4. 1 dl Kesella
    5. 1 tsk Vaniljsocker
  3. Garnering

    1. Frukt och bär

Gör så här

    1. 1.

      Riv mandelmassan grovt och finfördela den tillsammans med smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

    2. 2.

      Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Sätt en bit aluminiumfolie runtvkanten och nagga botten med en gaffel. Ställ formen kallt ca 30 min.

    3. 3.

      Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15-20 min. Ta bort folieremsan mot slutet av gräddningen. Låt pajskalet kallna.

    4. 4.

      Vispa grädden (inte för hårt). Bryt sönder chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Du ska bara låta den smälta eller bli mjuk. Lyft skålen från värmen. Låt svalna.

    5. 5.

      Vispa upp äggen och rör ner i den smälta chokladen under kraftig vispning.

    6. 6.

      Tillsätt liten del Sv den vispade grädden. Vänd slutligen ner chokladblandningen i grädden. Rör ner kesella och vaniljsocker.

    7. 7.

      Bred ut massan i pajskalet och ställ pajen kallt några timmar

    8. 8.

      Garnera med frukt och bär strax före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?