Chokladpaj

Chokladpaj

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
4 personer
Riktigt smarrig chokladpaj.
Fler recept på:
Efterrätt, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 1 msk strösocker
    3. 150 g kallt smör
    4. 1 st ägg
  1. Fyllning

    1. 150 g ljus blockchoklad
    2. 300 g mörk blockchoklad
    3. 2 1/2 dl grädde
    4. 1 msk majsstärkelse + vatten
  2. Servering

    1. lättvispad grädde
    2. 1 dl frysta tranbär
    3. 1 dl frysta lingon
    4. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg vetemjölet, sockret och smöret skuret i bitar i en matberedare och kör till en smulig deg. Tillsätt ägget medan maskinen är i gång och kör ihop till en deg.

    2. 2.

      Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och låga kanter, ca 23 cm diameter. Låt stå i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

    3. 3.

      Grädda pajskalet nederst i ugnen i 10–15 minuter.

    4. 4.

      Fyllning: Skär chokladen i tunna skivor. Koka upp grädden i en kastrull och blanda ner majsstärkelsen utrörd i ca 1/2 dl vatten. Koka upp igen och ta kastrullen från värmen. Blanda ner chokladen och rör om tills den smält.

    5. 5.

      Häll chokladsmeten i pajskalet och låt stå i kylen ca 6 timmar eller över natten.

    6. 6.

      Skär upp chokladpajen i bitar och servera med lättvispad grädde och tinade bär. Pudra gärna lite florsocker över.

Fler recept på:
Efterrätt, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?