Chokladmuffins med blåbärstopp

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
12 stycken
Recept på festliga och glutenfria chokladmuffins med blåbärstopp.
Annons

Ingredienser

    1. 1 ½ dl mjölk
    2. 1 tsk fiberhusk
    3. 2 st ägg
    4. 2 dl strösocker
    5. 125 g smör som mjuknat
    6. 4 dl glutenfri mjölmix
    7. 2 tsk bakpulver
    8. 2 msk kakaopulver
    9. 1 tsk vaniljsocker
  1. Topping

    1. 100 g färskost
    2. 1 dl florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 125 g blåbär
    5. 1 dl vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rör ut fiberhusk i mjölken, låt stå 5 minuter. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjukt smör. Blanda mjölmix med bakpulver, kakao och vaniljsocker.

    3. 3.

      Vänd ner i äggsmeten och tillsätt mjölken.

    4. 4.

      Häll upp i smort muffinsbleck/formar och baka i ca 15 minuter. Låt svalna.

    5. 5.

      Mixa färskost, florsocker, vaniljsocker och 100 g av blåbären. Vänd ner vispad grädde och spritsa på muffinsen. Strö över några färska blåbär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?