Chokladmoussetårta med bärtopping

Chokladmoussetårta med bärtopping

Av: / Foto: Anders Norrsell
360 min
10 bitar
Chokladälskarens dröm! Låt stå i kylen 5 timmar innan servering.
Fler recept på:
Choklad , Bakelser, Tårta , Alla Hjärtans Dag, Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 100 g smör
    2. 2 st ägg
    3. 3 dl strösocker
    4. 1 1/2 dl vetemjöl
    5. 1/2 dl kakao
  2. Chokladmousse

    1. 150 g mörk choklad
    2. 250 g ljus choklad
    3. 5 st äggulor
    4. 4 dl vispgrädde
  3. Garnering

    1. 1 dl hallon
    2. 1 st klyftad tamarillo
    3. skivad physalis
    4. kryddgrönt
    5. silverströssel

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker och blanda ner smöret. Blanda mjöl och kakao och sikta ner det i smeten.

    3. 3.

      Fördela smeten i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten.

    4. 4.

      Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

    5. 5.

      Dela chokladen i mindre bitar och smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa äggulorna i en stor bunke. Vispa grädden i en annan bunke.

    6. 6.

      Rör försiktigt ner den smälta chokladen i äggulorna, tillsätt snabbt en liten klick grädde i smeten så att gulorna inte stelnar. Vänd därefter försiktigt ner resterande mängd grädde. Blanda om med stora luftiga tag till en slät smet.

    7. 7.

      Fördela smeten i formen, släta till. Ställ formen i kylen ca 5 timmar tills tårtan stelnat.

    8. 8.

      Lossna kanten försiktigt. Garnera med bär och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?