Chokladmoussetårta

Chokladmoussetårta

Av:
10 bitar
Med tryffel och chokladsnits. Ursprung cappuccinotårta
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 250 g Chokladcookies
    2. 60 g Smält smör
  2. Tryffel

    1. 1 dl Grädde
    2. 175 g Mörk choklad
  3. Chokladmousse

    1. 3 dl mjölk
    2. 1 dl grädde
    3. 1 dl florsocker
    4. 1,5 dl florsocker
    5. 1 vaniljstång
    6. 5 gelatinblad
    7. 1 ägg
    8. 4 äggulor
    9. 2 msk kakao
    10. 3 dl vispgrädde
  4. Garnering

    1. mörk choklad
    2. chokladkulor

Gör så här

    1. 1.

      Krossa kakorna, gärna i matberedare. Tillsätt matfett. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i botten på formen. Ställ kallt i 30 min. Grädda i 200 ˚ , 8 min.

    2. 2.

      Koka upp grädden till tryffeln. Ta av värmen, lägg i chokladen i bitar och rör tills den smält. Häll tryffeln i formen ovh ställ kallt att stelna.

    3. 3.

      Koka upp mjölk och grädde, 1 dl florsocker och delad vaniljstång. Sjud i 10 min. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Vispa resten av florsockret med ägg och äggulor. Lös kakaon i gräddmjölken, vispa ner äggsmeten. Häll tillbaka i kastrullen, sjud under vispning tills krämen tjocknar.

    4. 4.

      Sila krämen. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i den varma krämen. Låt svalna. Vispa grädden, vänd ner i krämen. Häll den i formen. Låt stå i kyl ca 4 tim.

    5. 5.

      Smält choklad till garneringen. Spritsa mönster. Låt stelna. Garnera med chokladsnitsarna och chokladkulor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?