Chokladmoussebakelse

Chokladmoussebakelse

70 min
2 Portioner
Lyxig och smarrig chokladmoussebakelse!
Fler recept på:
Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 2 st ark platsfilm
  1. Chokladsås

    1. 1 dl kakao
    2. 1 dl Socker
    3. 1 dl Vatten
  2. Kladdkaksbotten

    1. 100 g Smör
    2. 2.5 dl strösocker
    3. 2 st Ägg
    4. 1.5 dl Vetemjöl
    5. 2 msk kakao
    6. 1 msk kanel
    7. 1 tsk vaniljsocker
  3. Chokladmousse

    1. 2 st Gelatinblad
    2. 200 g choklad - mörk vit eller blond
    3. 2 dl turkisk yoghurt
    4. 2 dl Vispgrädde
  4. Dekorering

    1. färska bär

Gör så här

    1. 1.

      Skär plastfilmsarket i antingen 2 remsor som är 10x30 cm stora, eller 4 remsor som är 7x20 cm stora. Rulla ihop varje remsa till en cylinder och tejpa ihop. Ställ cylindrarna på en bricka klädd med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser till såsen och låt koka upp. Ta av från plattan, häll upp i plastburk och låt kallna helt.

    3. 3.

      Kladdkaksbotten: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ner socker och ägg och blanda väl. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Stansa med plastcylindrarna ut 4 små eller 2 större tårtbottnar. Låt bottnarna sitta kvar i cylindrarna.

    4. 4.

      Chokladmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Vispa grädden. Smält chokladen i mikrovågsugn och blanda den sedan med yoghurt. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och smält dem tillsammans med lite av chokladyoghurten i mikron. Vänd ner dem i resten av chokladyoghurten och vänd sedan ner denna i grädden. Fyll blandningen i cylindrarna och ställ i frysen. Tips! Blanda fint hackade hasselnötter i smeten.

    5. 5.

      Servering: Häll chokladsåsen över moussebakelsen och toppa med färska bär.

Fler recept på:
Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?