Chokladmousse med nibs

Chokladmousse med nibs

Av: / Foto: Ulrika Pousette
10 min
6 portioner
Den nya chokladen innehåller krossade kakaobönor från Lindt som blir en fin kontrast till den lena moussen.
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 100 g mörk choklad med cocoa nibs
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 1 st äggula
  1. Garnering

    1. ev lite flisad choklad

Gör så här

    1. 1.

      Bryt chokladen i små bitar.

    2. 2.

      Koka upp ½ dl av grädden i en liten kastrull. Ta från värmen och låt chokladen smälta i grädden. Rör ner gulan. Låt svalna lite.

    3. 3.

      Vispa resten av grädden, men inte alltför hårt. Tillsätt lite av den vispade grädden i chokladen. Vänd sedan ner chokladblandningen i resten av grädden. Häll upp i portionsglas eller formar och låt stelna i kyl.

    4. 4.

      Flisa med en kniv eventuellt över lite choklad vid serveringen.

Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?