Chokladmousse med kolasurpris

Chokladmousse med kolasurpris

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
8 personer
En festligt dessert. Både moussen och kolasåsen ska stelna i kylen innan servering.
Fler recept på:
Efterrätt
Annons

Ingredienser

  1. Kolasås

    1. 2 dl strösocker
    2. 2 dl ljus sirap
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 4 tsk siktad kakao
  2. Mousse

    1. 300 g Marabou mjölkchoklad
    2. 4 dl vispgrädde
    3. 4 st äggulor
  3. Garnering

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 3 st passionsfrukter

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ingredienserna till kolan i en kastrull. Koka sakta i minst 15 minuter. Häll upp kolan i portionsskålar eller glas. Låt stelna ca 3 timmar i kylen.

    2. 2.

      Bryt chokladkakan i bitar och smält över vattenbad eller i mikrougnen. Vispa grädden hårt. Rör ner äggulorna i grädden. Rör till sist ner chokladen. Låt moussen stå kallt att stelna, ca 1 timme.

    3. 3.

      Spritsa eller klicka ut moussen ovanpå kolasmeten i glasen. Garnera med spritsad grädde, passionsfrukt och silverkulor.

Fler recept på:
Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?