Chokladmousse med blåbär

Chokladmousse med blåbär

Av: / Foto: Erik Karlsson
180 min
4 port
Redan dagen innan kan den läckra desserten ställas på vänt i kylen!
Annons

Ingredienser

    1. 150 g mörk choklad
    2. 100 g mjölkchoklad
    3. 3 dl vispgrädde
    4. 4 msk hackade pistaschnötter
    5. 20 g smör
    6. 1 dl strösocker
    7. 1 msk crème fraiche
    8. 125 g blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Hacka all choklad. Koka upp 1 dl grädde och ta kastrullen från värmen. lägg i hälften av den mörka chokladen och all mjölkchoklad, rör om tills allt har smält. Låt stå kallt 30 min.

    2. 2.

      Vispa resten av grädden och vänd ner i chokladen. Varva chokladmousse och nöthack i 4 glas. Låt stå kallt minst 2 tim, gärna över natten.

    3. 3.

      Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt smälta på låg värme till en karamell. Ta kastrullen från värmen, rör ner crème fraiche och resten av den mörka chokladen, ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör tills krämen är mjuk. Låt svalna.

    4. 4.

      Ringla krämen över moussen och strö på blåbär. Garnera ev med citronmeliss.

Är innehållet i detta recept olämpligt?