Chokladmousse i kopp

Chokladmousse i kopp

Av: / Foto: Erik Karlsson
40 min
8 koppar
Riktigt smarrig chokladmousse i kopp.
Fler recept på:
Efterrätt, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 8 st ägg
    2. 300 g mörk choklad
    3. 120 g smör
    4. 1 3/4 dl strösocker
    5. 2 msk finhackade pistaschnötter
  1. Garnering

    1. 8 st små godisägg

Gör så här

    1. 1.

      Dela äggen i gulor och vitor. Hacka chokladen och smält i vattenbad tillsammans med smöret.

    2. 2.

      Vispa äggulorna med sockret tills blandningen vitnar. Vänd ner i chokladen.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitsskummet, en fjärdedel i taget, i chokladen. Vänd ner pistaschnötterna. Låt chokladmoussen stanna någon timme.

    4. 4.

      Spritsa eller skeda upp moussen i kaffekoppar, toppa med ett litet påskägg.

Fler recept på:
Efterrätt, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?