Chokladmousse

Chokladmousse

Av:
3
Desserten förbereds dagen innan och toppas med grädde just före servering. Serveras gärna tillsammans med knaprig kaka.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st ägg, separera äggvitan och gulan
    2. 100 g mörk choklad
    3. 0,5 dl socker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 0,4 dl vatten
    6. vispad grädde till servering, ev med finriven mandelmassa eller florsocker och vanilj

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggulan med sockret tills det blir fluffigt.

    2. 2.

      Bryt chokladen och lägg i värmetålig bunke. Smält i vattenbad. Tillsätt vaniljsockret, vattnet och äggvispet. Rör försiktigt samman. Vänd försiktigt i det vispade ägget.

    3. 3.

      Vispa äggvitan till skum. Vänd ned i chokladblandningen.

    4. 4.

      Fördela moussen i portionsformar. Ställ i kylskåpet över natten.

    5. 5.

      Ta ut moussen en timme före servering. Servera med en klick grädde och knaprig kaka till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?