Chokladmousse

Chokladmousse

Av: / Foto: http://www.tasteline.com/recept/chokladm
30 min
8 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Chokladflarn

    1. 200 g vit choklad
  2. Chokladmousse

    1. 6 st ägg
    2. 200 g mörk choklad, gärna 64 %
    3. 2 msk mjölk
    4. 1 dl socker
    5. 1,5 dl grädde, vispad

Gör så här

    1. 1.

      Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).

    2. 2.

      Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.

    4. 4.

      Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner vispad grädde.

    5. 5.

      Vänd ner den vispade äggvitan.

    6. 6.

      Häll upp moussen i glas/koppar och ställ in i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.

    7. 7.

      Chokladflarn: smält chokladen i ett vattenbad och häll den sedan i en spritspåse.

    8. 8.

      Spritsa ut önskade mönster på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen för att stelna.

    9. 9.

      Toppa din chokladmousse med ett chokladflarn, ät och njut.

Är innehållet i detta recept olämpligt?