Chokladmousse

Chokladmousse

Av: / Foto: Anders Norrsell
210 min
4 personer
En läcker chokladmousse med sting. Låt moussen stå i kylen och stelna till under 3 timmar innan servering.
Fler recept på:
Efterrätt, Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 150 g mörk choklad
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 1 knivsudd chiliflingor
  1. Dekoration

    1. 1 1/2 dl vispgrädde
    2. 1 msk hyvlad mörk choklad
    3. guldpulver

Gör så här

    1. 1.

      Smält chokladen i vattenbad. Spara lite att riva över. Vispa grädden lätt, vänd ner först hälften av den smälta chokladen, sedan resten. Krydda med lite chili och fördela i fyra glas eller skålar. Ställ kallt minst 3 timmar.

    2. 2.

      Vispa grädden och spritsa på varje mousse, strö över hyvlad mörk choklad och ev guldpulver.

Tips från kocken

Ätbart guldpulver kan du köpa t ex på Lagerhaus och Panduro.
Är innehållet i detta recept olämpligt?