Chokladmousse

Chokladmousse

Av: / Foto: Christina Uhlin
15 min
5 personer
En vintrig chokladmousse
Fler recept på:
Jul, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 2 gelatinblad
    2. 1/2 dl socker
    3. 1 dl mjölk
    4. 1 äggula
    5. 100 g mörk choklad
    6. 1 1/2 dl vispgrädde
    7. 2 dl vatten
    8. 1 dl socker
    9. 6 stjärnanis
    10. 1 apelsin
  1. Garnering

    1. riven mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i ca 10 minuter.

    2. 2.

      Koka upp socker och mjölk i en kastrull. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda ner dem i mjölkblandningen tillsammans med en äggula. Låt småputtra under vispning tills det tjocknar något. Dela chokladen i mindre bitar, blanda ner i mjölkblandningen och låt smälta.

    3. 3.

      Vispa grädden och rör sedan ner chokladsmeten. Fördela moussen i 4–6 dessertglas. Låt stå i kylen i ca 3 timmar.

    4. 4.

      Koka upp vatten, socker och stjärnanis och låt koka i 5 minuter. Låt lagen svalna.

    5. 5.

      Skala och filéa apelsinen och dela filéerna i två delar. Lägg filéerna i lagen när den har svalnat och låt dra i minst 1 timme.

    6. 6.

      Servera moussen med apelsinfiléerna och garnera med stjärnanisen (den kan inte ätas) och riven choklad.

Fler recept på:
Jul, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?