Chokladmazariner med pepparkakskräm

Chokladmazariner med pepparkakskräm

Av: / Foto: Sophie Håkansson
20 kakor
Dessa ljuvliga chokladmazariner har fått det där lilla extra av en läcker pepparkakskräm på toppen! Perfekta när du vill bjuda på något sött till kaffet! Tips! Se till att ingredienserna till fyllningen är rumstempererade när du börjar baka.
Annons

Ingredienser

  1. Mördeg

    1. 150 g smör
    2. 1 dl florsocker
    3. 4-4,5 dl vetemjöl
    4. 1 medelstort ägg
  2. Fyllning

    1. 200 g mandelmassa
    2. 125 g smör
    3. 2 ägg
    4. 1 dl kakao
    5. 1 dl florsocker
    6. 1 krm salt
  3. Pepparkaksganache

    1. 100 g ljus choklad
    2. 2 tsk pepparkakskryddor
  4. Garnering

    1. smulad pepparkaka

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Mördeg: Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna till mördegen, för hand eller i en matberedare, till en fast deg. Rulla till en rulle, ca 20 cm lång, och låt stå i kylen 30 minuter.

    3. 3.

      Fyllning: Riv mandelmassan. Skär smöret i små tärningar och arbeta in det i mandelmassan. Tillsätt äggen ett i taget och sedan kakao, florsocker och salt.

    4. 4.

      Smörj ugnsfasta formar, ca 5 cm i diameter och ca 3 cm djupa. Om du använder engångsformar så använd sorten i aluminium.

    5. 5.

      Skär 20 skivor av mördegen och klä formarna med dem.

    6. 6.

      Klicka ner fyllningen i formarna och grädda i mitten av ugnen i 15–18 minuter. Håll uppsikt mot slutet då alla ugnar fungerar olika. Mördegen ska bli fint gyllene på kanterna och fyllningen ska ha satt sig.

    7. 7.

      Låt kakorna svalna och stjälp sedan ur dem försiktigt ur formarna. Använder du engångsformar kan du hoppa över detta steg.

    8. 8.

      Pepparkaksganache: Hacka chokladen och smält över varmt vattenbad och rör ner pepparkakskryddorna.

    9. 9.

      Fördela pepparkaksganachen på mazarinerna och låt stelna i rumstemperatur. Strö gärna över lite pepparkakssmul vid servering.

Tips från kocken

Mazarinerna går bra att frysa, men håller även ca 1 vecka om de står svalt och mörkt i en tättslutande burk.
Är innehållet i detta recept olämpligt?