Chokladmaränger

Chokladmaränger

130 min
12 Stycken
Marmorerade chokladmaränger med guldspray.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Maränger
Annons

Ingredienser

    1. 3 st Äggvitor
    2. 1 dl Socker
    3. 1 dl Florsocker
    4. 50 g Mörk choklad
  1. Dekorering

    1. Ätbart guldspray

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 100°. Smält chokladen. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret. Tillsätt resten av sockret när äggvitan börjar bli fluffig, och vispa på hög hastighet till ett fast skum.

    2. 2.

      Sikta florsockret och vänd försiktigt ner det. Vänd snabbt ner den smälta chokladen i marängen, inte för noga. Klicka ut smeten till stora, vackra, marmorerade maränger på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 50 minuter.

    3. 3.

      Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i eftervärmen med stängd lucka i minst 1 timme. Dekorera gärna med ätbar guldspray.

Är innehållet i detta recept olämpligt?