Chokladmakroner

Chokladmakroner

40 Stycken
Annons

Ingredienser

  1. Makroner

    1. 125 g Mandelmjöl
    2. 150 g Florsocker
    3. 25 g kakao
    4. 150 g Socker
    5. 50 g Vatten
    6. 50 g äggvita
    7. 50 g äggvita
    8. hushållsfärg
  2. Guanaja-ganache

    1. 190 g Valrhona Guanaja - 70%
    2. 300 g Vispgrädde
    3. 50 g Honung

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 140°. Blanda mandelmjöl, florsocker och kakao ordentligt men försiktigt så att inga oljor släpper från kakaon. Ställ åt sidan. Värm socker och vatten till 110°. Lägg 50 g äggvita i en skål och häll under vispning i lite i taget av sockerblandningen; vispa tills smeten får en fast marängform. Om du använder en matberedare är det viktigt att den körs på medelhastighet så att små bubblor bildas istället för stora. Vispa tills smeten har svalnat men inte är riktigt kall. Tillsätt hushållsfärgen. Vispa därefter ihop resterande 50 g äggvita med mandelmjölsblandningen. Vänd till sist ner marängen och vispa smeten blank. Häll smeten i en strut och spritsa ut små slantar på ett bakplåtspapper. Grädda i cirka 12 minuter.

    2. 2.

      Guanaja-ganache: Smält chokladen över vattenbad. Koka upp grädde tillsammans med honung och häll – under samtidig omrörning i mitten av smeten för att skapa en bra emulsion – försiktigt blandningen över den smälta chokladen. Kyl ner till 16°. Fördela då ganachen på hälften av makronerna. Lägg sedan ihop med resterande makronhalvor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?