Chokladkräm med exotiska frukter

Chokladkräm med exotiska frukter

Av:
4 portioner
Den lättgjorda desserten står klar i kylen, och är bara att ta fram och servera.
Annons

Ingredienser

  1. Innehåll

    1. 50 g Mörk choklad, (70%)
    2. 1,5 dl Vispgrädde
    3. 2 tsk Strösocker
    4. 1 msk Teblad av earl grey
  2. Tillbehör

    1. 1 st En eller flera sorters frukt, t ex passionsfrukt, vindruvor, jordgubbar, babyananas, fikon

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.

    2. 2.

      Koka grädde, socker och teblad sakta 1 min. Sila den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält och du har en slät sås.

    3. 3.

      Häll den i små glas eller koppar och ställ dem i kylen. Efter 3–4 timmar stelnar chokladen och uppnår en tryffelaktig konsistens.

    4. 4.

      Servera chokladkrämen med fina exotiska frukter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?