Chokladkräm

Chokladkräm

Av:
30 min
3 dl
Förvaras i kyl i 3-4 veckor. Stelnar i kylen så kan behöva stå framme.
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl solrosfrön (blötlagda och rostade)
    2. 2 msk kokosolja
    3. 0,5 dl kakao
    4. 0,5 tsk vaniljpulver
    5. 1 nypa kanel
    6. 3 msk honung
    7. 1 dl kokosmjölk
    8. 1 nypa salt

Gör så här

    1. 1.

      Mixa solrosfrön i en matberedare ca 10 min tills det blir som ett smör.

    2. 2.

      Tillsätt övriga ingredienser och mixa i ytterligare 5 minuter eller tills du har en slät kräm.

    3. 3.

      Oljan kommer separera sig från krämen. Det är inget konstigt! Ett sätt att förenkla för dig är att ställa in smeten i kylen eller frysen en stund för att bli kall. När den är kall kan du mixa den igen och då blandar sig oljan med krämen.

    4. 4.

      Häll i en glasburk och förvara i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?