Chokladkola

Chokladkola

50 min
40 Stycken
Smarrig och seg chokladkola - mums!
Fler recept på:
Jul, Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 150 g vispgrädde (1 0.5 dl)
    2. 375 g strösocker (3 0.75 dl)
    3. 200 g druvsocker (ca 3 dl)
    4. 225 g blockchoklad
    5. 150 g Smör

Gör så här

    1. 1.

      Lägg allt i en kastrull. Koka upp och låt puttra på medelstark värme i max 30 minuter. Olja eller smörj under tiden en avlång låg form, cirka 30x20 cm. Gör kulprov genom att droppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Om smeten kan formas till en mjuk kula håller den mjukt kulprov. Blir kulan hård håller den starkt kulprov; vilket man föredrar är en smaksak. Häll upp kolan i formen och låt den stelna och kallna. Skär den med en vass kniv i lagom stora bitar, som slås in i cellofan eller smörpapper. Förvara svalt.

Fler recept på:
Jul, Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?