Chokladkokoskaka

Chokladkokoskaka

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
45 min
12 bitar
Oemotståndligt med choklad och kokos och rikligt med pistagemandel på toppen.
Fler recept på:
Brownies, Advent
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 3 dl kokos
    2. 3/4 dl strösocker
    3. 2 msk ljus sirap
    4. 2 msk kakao
    5. 2 msk smält smör
    6. 2 msk vetemjöl
    7. 3 st ägg
  2. Fyllning

    1. 250 g ljus choklad
    2. 1 1/2 dl vispgrädde
    3. 1 msk honung
  3. Garnering

    1. 1 dl grovt hackad pistagemandel och/eller rostade mandelspån
  4. Servering

    1. jordgubbar
    2. vispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Rör försiktigt ihop alla ingredienser, bara så att de precis blandas. Fördela massan i en form med löstagbar botten, gärna avlång, ca 36x12 cm, eller en rund, ca 23 cm i diameter.

    2. 2.

      Grädda i 175° ca 20 min. Låt svalna och ta upp bottnen ur formen.

    3. 3.

      Diska formen, lägg bakplåtspapper i botten på formen och lägg i kakbottnen igen. Vik ihop hörnen, fäst med häftapparat så blir det en högre kant runtom. Obs! Behövs inte om man använder en rund form.

    4. 4.

      Hacka den ljusa chokladen, koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladhacket tills det blir jämnt blandat.

    5. 5.

      Häll chokladen över bottnen i formen. När det stelnat något, strö över nötterna. Låt stelna i kyl.

    6. 6.

      Garnera med bär och servera med vispad grädde.

Fler recept på:
Brownies, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?