Chokladkladdkaka med apelsin och chokladmousse

Chokladkladdkaka med apelsin och chokladmousse

Av: / Foto: Christina Uhlin
10 bitar
Rivet apelsinskal sätter smak på denna goda kladdkaka som bakas med kakao och brynt smör. Oavpå finns ett tjockt lager len chokladmousse av mjölkchoklad och grädde. Toppas med riven mörk choklad.
Fler recept på:
Choklad
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser:

    1. 125 g smör
    2. 3 dl strösocker
    3. 1 dl vetemjöl
    4. 1 krm salt
    5. 1 dl kakao
    6. 2 apelsiner, finrivet skal
    7. 2 ägg
  2. Chokladmousse:

    1. 200 g mjölkchoklad
    2. 2 dl grädde
  3. Garnering:

    1. finhackad mörk eller ljus choklad
    2. finrivet skal av ca 
1 apelsin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Smält och bryn smöret lätt i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, salt, kakao och finrivet apelsinskal i det brynta smöret till en klumpfri smet. Rör ner äggen, ett i taget.

    2. 2.

      Häll smeten i en brödform, ca 30×8 cm, med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kladdkakan ska vara lös i mitten. Låt svalna.

    4. 4.

      Hacka chokladen, smält den över vattenbad.

    5. 5.

      Vispa grädden ganska fast. Vänd ner den smälta chokladen, rör till en jämn mousse. Lägg chokladmoussen ovanpå kakan. Strö över finhackad choklad och finrivet apelsinskal. Ställ kallt ca 60 minuter.

Tips från kocken

Kladdig kladdkaka med extra allt!
Fler recept på:
Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?