Chokladkakor

Chokladkakor

120 min
30 Stycken
Små och smarriga chokladkakor!
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl Socker
    2. 1 dl mörkt muscovadosocker
    3. 3.5 dl Vetemjöl
    4. 1.75 dl kakao
    5. 1 tsk Bakpulver
    6. 200 g smör (rumsvarmt)
    7. 1 st Ägg
    8. 0.5 tsk äkta vaniljpulver

Gör så här

    1. 1.

      Blanda socker, muscovadosocker, mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt smöret, lite i taget, tills det är ordentligt inblandat. Tillsätt ägg och vaniljpulver och arbeta samman till en deg. Plasta in degen och lägg den i kylskåp i minst 1 timme

    2. 2.

      Ta ut degen och låt den vila i rumstemperatur i 10 minuter. Sätt ugnen på 175°.

    3. 3.

      Dela degen i två bitar. Kavla varje bit till en platta som är ett par millimeter tjock. Ta ut kakor med hjälp av en utstickare och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Grädda i 12–15 minuter. Låt svalna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?