Chokladkaka/Tigerkaka

Chokladkaka/Tigerkaka

Av: / Foto: Karin Karter
45 min
1 Kaka
Passar bra som vanlig chokladkaka, tigerkaka, vaniljkaka och cupcakes.
Annons

Ingredienser

  1. Torra

    1. 2 cups mjöl
    2. 2 cups socker
    3. 3/4 cup kakao
    4. 1 tsk salt
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 2 tsk bikarbonat
  2. Vätska

    1. 1 cup olja
    2. 1 cup mjölk
    3. 1 cup kaffe
    4. 2 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 160 grader. Blanda torra ingredienser i en bunke.

    2. 2.

      Blanda olja,mjölk och kaffe i bunke nr.2.

    3. 3.

      Mixa de blöta med det torra.

    4. 4.

      Tillsätt ägg, ett i taget.

    5. 5.

      *För tigerkaka, skippa kakaon,. Ha i 1/3 kakao i 1/3 av smeten och 2/3 mjöl i 2/3 smet. * För vaniljkaka, skippa kakao och använd mjöl istället. Skippa kaffet och använd bara vatten.

    6. 6.

      För små cupcakes 16 minuter För stora cupcakes 20 minuter För kaka ca 45-60 tim

Är innehållet i detta recept olämpligt?