Chokladkaka med päron

Chokladkaka med päron

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
25 rutor
Choklad och päron är en oslagbar kombination. Servera med vispad grädde eller vaniljvisp. Pudra florsocker eller lite kanel över vid serveringen.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 150 g smör
    3. 3 dl standardmjölk
    4. 6 st ägg
    5. 6 dl strösocker
    6. 7 1/2 dl vetemjöl
    7. 2 msk bakpulver
    8. 2 msk vaniljsocker
    9. 1 1/2 msk mald kanel
    10. 100 g riven mjölkchoklad
    11. 6–8 stycken päron
    12. 30 g mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret, dra från värmen och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel, och sikta ner i äggblandningen växelvis med mjölkblandningen.

    2. 2.

      Häll halva mängden smet i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Strö ut riven choklad och häll på resten av smeten.

    3. 3.

      Skala, kärna ur och skär päronen i tunna klyftor. Stick ner klyftorna tätt i smeten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?